Sprzedaż ciast okazała się wielkim sukcesem. Moje ufoludki sprzedały się na pniu. Odniosły większy sukces niż wafle. W trzy minuty nie było już ani jednego. Zebrane pieniądze przekazaliśmy dla WWF.
Przepis na 15 ufoludków:
składniki:
- ciasto
- 200g czekolady (czarna, mleczna, biała)
- polewa
- dekoracja (oczka, kolorowe sprinckes, jadalne diamenty, itd.)
- patyczki na lizaki
jak:
- zrób ciasto i pokrusz na małe kawalki
- roztóp czekoladę (w mikrowali lub nad gotującą woda) i polej na pokruszone ciasto
- wymieszaj ciasto z czekoladą na gęstą masę (by zrobic kulki)
- zrób nie duże kólki z masy (15)
- włóż do lodówki na 10-15 min.
- roztóp polewe (w mikrowali lub nad woda)
- wyjmij kólki z lodówki i ugniataj je by były stabilne
- włóż patyki na lizaki w kólki
- włóż kólki w polewę (nie za grubo) i podekorój jak chcesz
- poczekaj 2-3 godziny by polewa ztwardniała (lub włóż do lodówki) i będą gotowe do jedzenia
SMACZNEGO!
No comments:
Post a Comment